Petak, 19 srpnja, 2024
No menu items!
Google search engine
HomeAutosportWIM HR: KARLA ŠVEC (AMK Zanatlija)

WIM HR: KARLA ŠVEC (AMK Zanatlija)

Od svojeg prvog nastupa dala je naslutiti da se ne šali. Od tri nastupa na natjecanjima PH u autoslalomu, dva puta je bila na postolju a jednom četvrta (na svakom je nastupilo deset ili više vozačica), te je na pola sezone trećeplasirana u toj konkurenciji. Slijedi “domaće” natjecanje u organizaciji njenog kluba, tako da u subotu možete navijati za Karlu na pisti ZTC-a u Velikoj gorici. Simpatična i skromna Karla nam se predstavila da je malo bolje upoznamo..

Za početak pozdravljam sve čitatelje, pa evo da se predstavim pošto sam nova u svijetu automobilizma. Moje ime je Karla Švec, imam 24 godine i dolazim iz malog grada Križevaca. Po struci sam inače prvostupnik matematike, ali trenutno radim na tome da postanem magistrica informatike, smjer baze podataka. S obzirom na težinu proteklog fakulteta, nisam imala previše vremena za privatne hobije jer je učenje uzimalo svaki slobodan trenutak moga vremena.

Otkud volja za ovakvim sportom? Od kad se sjećam, cijela obitelj je provodila svaki vikend na OFF ROAD utrkama s obzirom na to da se moj tata godinama time bavio. S 9 godina krenula sam voziti karting utrke i to je potrajalo sve do moje 18 godine. Vozila sam utrke u doba kada su vozili i, sada nešto poznatija imena, Jan Pokos, Matija Jurišić, Sven Gorup te Martin Kodrić.

Vozila sam pretežno Sportstil Cup u Sloveniji i Italiji te Prvenstvo Hrvatske. Kad sam otišla studirati u Rijeku, morala sam se odreći ovog hobija jer više nije bilo vremena ni mogućnosti. Što se tiče rezultata u kartingu, nisu bili ni tako dobri, ali ni tako loši jer se nisam pronašla u tom sportu tako da je to više bio neki vid užitka bez nekog natjecateljskog duha. Oduvijek sam govorila da bi htjela voziti aute, tako da je ta želja godinama tinjala u meni. Ta želja mi se konačno počela ostvarivati 2023. godine kada smo kupili moj sadašnji auto Peugeot 106 GTi i krenuli s “poslagivanjem” istog.

Ovo je moja prva sezona u tom sportu, odvozila sam do sada četiri utrke, od toga tri autoslaloma i jedna kronometar. Za sada su rezultati i više od onog što sam očekivala s obzirom na to da sam totalni početnik. Discipline koje bi htjela voziti za sada odnosno cilj mi je probati FORMULA DRIVER, a možda jednom i BRDO.

Najveća podrška tj. osobe koje me uvijek prate su moj tata koji je ujedno i glavni mehaničar i dečko Mario. Kod kuće mi, na daljinu, podršku šalju i mama te 3-godišnja nećakinja.

Za sada sam vrlo zadovoljna sa sezonom, ali i dalje ima mjesta za napredak, kako za mene kao vozača tako i za moj auto. Veselim se svakoj idućoj utrci, a tako i svakoj sljedećoj sezoni te svom osobnom razvoju kao vozačica auto utrka. Puno bi pomoglo privući i neko sponzorstvo, ali za to se prvo moram malo i dokazati. 🙂
Ne sumljamo mi da ćeš se dokazati.. Sretno Karla!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO