Petak, 19 srpnja, 2024
No menu items!
Google search engine
HomeAutosportWIM HR: LINA CUKROV (AKOK Skok Racing)

WIM HR: LINA CUKROV (AKOK Skok Racing)

Njeno ime je Lina Cukrov, živi u okolici Vrsara s dečkom, mačkom i psom, ima 21 godinu i autosportom se bavi od prošle godine, iako je interes pokazala puno ranije.

Na motor sam se prvi put popela s 4 godine, a s 5 godina tata nam je napravio karting kojim smo moja braća i ja jurili po dvorištu.
Prije automobilizma, bavila sam se raznim drugim sportovima i od jedrenja i mačevanja pa sve do ritmike. Prilika za aktivno bavljenje ovim sportom mi se ukazala tek nedavno, a prihvatila sam je objeručke.

Završila sam školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, po struci sam slikarska dizajnerica, a aktivno radim na polju grafičkog dizajna. Osim toga, bavim se oslikavanjem natjecateljskih i drugih vozila folijama i izrađujem te montiram autografike. Kroz svoj posao sam upoznala puno ljudi
koji se bave autosportom, i tako od klijenata stekla prijatelje, poznanike i uzore. Isti su me ljudi kasnije podržali da se automobilizmom krenem baviti i sama. Slušala sam savjete i pokušala naučiti što više od raznih drugih vozača, a najviše od Karla Pelicara, s kojim živim i provodim puno vremena.

Lina Cukrov i Karlo Pelicar (AKOK Skok racing)


Prva utrka na kojoj sam sudjelovala bila je kronometar u Taru 2023. godine. Na toj utrci nisam znala što očekivati, uzbuđenja i stresa je svakako bilo puno. S vremenom, kroz svaku utrku trema je postajala sve manja. Kvarova, grešaka i izlijetanja je svakako bilo, ali uz pomoć ostalih trkaća sve smo riješili na vrijeme.

Lina Cukrov i Karlo Pelicar – Tar 2024

Na utrkama vozim Citroen Saxo s 1.6 motorom u klasi sport, osim njega inače vozim i Mazdu Rx8 i Suzuki swift sport, a od motora gsxr 750.
Od disciplina vozim kronometar i Formulu Driver, a s Karlom sam nastupila i na dvije rally utrke, te se tako iskušala i na mjestu suvozačice.
Najdraža utrka do sada mi je bila kronometar u Taru ove godine, na kojoj sam rezultatima iznenadila i samu sebe. Osim toga, utrka koja mi je svakako ostala u najljepšem sjećanju je Rally Terra Sarda, koju smo vozili na Sardiniji. Tu utrku na žalost nismo završili zbog kvara na autu, iako su rezultati prije kvara bili odlični.

Lina Cukrov (AKOK Skok racing)

U budućnosti bih htjela voziti rally ali na mjestu vozačice, po mogućnosti uz žensku suvozačicu. Kako bih to postigla, prvo trebamo
složiti odgovarajući auto i naći još nekoliko jačih sponzora, a svakako mi fali i iskustva.Htjela bi se iskušati i na brdskim utrkama, ali nije mi u planu odvoziti cijelu sezonu..
Moralne podrške i pomoći imam više nego što mogu tražiti, uz Karla tu je i moja obitelj, klub, prijatelji i kolege koji mi uvijek ulete s dijelovima i savjetima kada je to potrebno.

Danijel Šimunović, Karlo Pelicar i Lina Cukrov

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO