Petak, 19 srpnja, 2024
No menu items!
Google search engine
HomeAutosportRALLY DELTA IZJAVE

RALLY DELTA IZJAVE

Jan Pokos(AK Opatija Motorsport)
Filmski scenarij ovaj vikend, na shakedownu problemi s autom, preko startne rampe prolazimo pješke dok za to vrijeme moj tim IK sport izvodi nemoguće i popravlja auto minutu prije izlaska na brzince u Dugom Selu. Od tada auto radi besprijekorno, mi dižemo tempo pod nadzorom mog trenera Kristiana Sohlberga i dolazimo u cilj 3. U generalnom poretku, prvi u klasi i prvi u Prvenstvu Hrvatske. Šteta što je Viliam odustao siguran sam da bi bila super borba. Hvala svima koji su bili dio ovog uspjeha, svima koji su vjerovali u mene i Vilija , mojoj obitelji, Bogu, sponzorima, organizatoru na super organizaciji i naravno tati Ivanu koji nije prestao vjerovat ovih zadnjih par godina. Sada mali odmorko i onda nastavljamo na Kumrovcu.

Dario Šamec (AK Zagorje) foto:NoStintMedia

Dario Šamec (AK Zagorje)
Jako smo sretni kaj smo bili dio jubilarne delte. Zbog tog rallya obožavam tu disciplinu i makar sam vozil skoro sve discipline, ovo mi je oduvijek bila zelja i finalni cilj. Kad mi je etapa išla kraj kuće ko klincu, relijaški auti su me jednostavno preuzeli.
Ove godine je jubilarka bila malo veća nego zadnjih godina, tri dana vrhunskih brzinaca od kojih većina na domaćem terenu. S tim planom smo i išli u akciju. Znali smo da budemo do zadnjeg dana već slabi s gumama i kočnicama pa smo dali sve od sebe prva dva dana i to na domaćem terenu. Tempo je bil jako brzi i sve se poklopilo tak da smo na kraju drugog dana bili na visokom desetom mjestu generalke, prvi u klasi i drugi u generalki za ph.
Zadnji dan nismo smjeli popustiti jer ekipa iz klase grize na najjače. Klasa nam je top, zdrava konkurencija, svi smo si jako dobri i uz sve to borimo se u sekunde iz brzinca u brzinac. Na kraju ludog trećeg dana Nino je ipak uspio uzeti prvo mjesto ali smo se oduprijeli Nenadu koji je bil uvjerljivo najbrži na najdužem brzincu tak da nakon velikog troboja ipak uzimamo drugo mjesto klase i visoko 4.mjesto generalke ph i 10.mj generalke rallya. Stvarno super fajt, nakon ovakvih utrka se samo podsjetiš zakaj voliš utrkivanje, nema boljeg osjećaja. Jedva čekam revanš u Kumrovcu, opet na domaćem terenu

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO