Petak, 19 srpnja, 2024
No menu items!
Google search engine
HomeAutosportA07 OSVOSV: MLADI KRANJAC POKAZAO ZUBE ISKUSNIMA

OSV: MLADI KRANJAC POKAZAO ZUBE ISKUSNIMA

U Jastrebarskom vožnje među čunjevima

U drugom OSV natjecanju sezone nastupilo 29 vozačica i vozača

JASTREBARSKO – Prvo, pa „muško“, kazalo bi se u narodu, a može se primjeniti na „generalku“ u prvom nastupu mladog Frana Kranjca na državnom prvenstvu ocjensko-spretnosnih vožnji. Upravo to, pobjedu među 29 vozačica i vozača, iz deset klubova, na „OSV Nagrada Grada Jasrebarskog 2024.“, u organizaciji AK Delta Sport Zagreb, drugom ovogodišnjem natjecanju najboljih automobilističkih „tehničara“, kako ovu baznu disciplinu auto sporta nazivamo od davnih dana.
Mladi Zagrepčanin, svjevremeno iskusni i trofejni kartingaš, protekle se dvije godine dokazao nizom dobrih rezultata, pobjeda u kronometru, autoslalomu, da bi u Jastrebarskom, na novoj oktanskoj lokaciji, u prostorima tvrtke Dinela Logistika, na betonskoj podlozi, izvrsnim vožnjama, gotovo bez greške stigao do ukupne pobjede. Vozilo se šest posebnih, nimalo jednostavnih ispita spretnosti, u kojima je Kranjac, u Smart For Two, član AMK Zanatlija Zagreb, samo u začetku vožnji učinio jednu grešku s kaznenih 3 sekunde, a potom u dva ispita imao i najbolji rezultat, te konačnim vremenom 4:57,277 minuta, od sredine natjecanja, zadržavao prednost i konačnu pobjedu polučio s 1,302 sekunde boljim vremenom od iskusnog Filipa Agića, klupskog kolege u Fiatu Seicento S, jedinog vozača cjelokupnog natjecanja koji nije učinio niti jedan pogrešan potez, niti srušeni čunj, niti gaženu crtu. Do trećeg je mjesta ukupnog poretka stigao i treći Zanatlijaš, još jedan svestrani iskusnik, majstor volana Dario Merlić (Fiat Seicento), uz zaostatak 9,197 sekundi iza pobjednika. Bio je to ujedno i poredak najmanje klase automobila do 3.500 mm ukupne duljine.
Najboljim vremenom prvog ispita poveo je još jedan veteran Marko Cavor (AKK Fly with Kolman Zagreb), po dva najbolja ostvarili su Kranjac i Agić, a jedan je pripao Merliću.
U klasi automobila do 4.000 mm pojavili su se, nakon duljeg vremena neki „veterani“ čunjeva, među kojima i pobjednik klase Buzećanin Bojan Krota (AK Buzet Autosport) u gotovo povijesnom Peugeotu 205. Bio je peti ukupnog poretka, a na vrh ljestvice u klasi zasjeo je s 7,525 sekundi prednosti ispred Maria Švaljeka (AK Dugo Selo, Opel Corsa), pobjednika premijernog natjecanja sezone u Zagrebu. Treći je bio Igor Šimunić (AK Delta Zagreb, Suzuki Ignis) s pozamašnih 27,338 sekjundi viška u odnosu na pobjednika. Klasa najduljih automobila skromna, tek dva sudionika, od kojih je bolji bio Antonio Erić (AK Panonija Našice, Fiat Bravo 1.6) ispred Zdenka Blažutića (AK Dugo Selo (Fiat Bravo 1.6 16V).
Kad su ocjensko-spretnosne vožnje u pitanju za očekivati je, i željama sadašnjih čelnih ljudi sporta, da bude znakovit broj kako juniora, tako i vozačica. To se nije baš dogodilo, juniora šest, a vozačica tek dvije. Fran Kranjac dominirao je i kategorijom juniora ispred Antonia Krajača (AKK DS Racing Prelog, Fiat Cinquecento) i Antonia Erića, dok je uspješnija vozačica bila Ivana Robić Cavor (AK Delta) ispred Vedrane Krivec (AK Dugo Selo), obje u Fiat Seicento.
Ekipnu pobjedu ostvarili su članovi AMK Zanatlija Zagreb (Kranjac, Agić, Merlić) sa sedam bodova ispred favoriziranih AK Dugo Selo (Švaljek, Blažutić, Ciglar).
Do 6.listopada „tehničari“ će odmarati, da bi tada nastupili na trećem natjecanju sezone PH OSV u Zagrebu, u organizaciji AMK Zanatlija, pod nazivom „3.Mrzli OSV“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO