Subota, 15 lipnja, 2024
No menu items!
Google search engine

BRDO SKRADIN IZJAVE

Nakon predivnog oktanskog vikenda u Skradinu, pitali smo neke natjecatelje kako im je bilo i koji su im planovi za nastavak sezone..

Marin Božičević (AK Konavle)

Na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja – Marin Božičević (AK Konavle)

Skradin je prošao iznad očekivanja, nadao sam se barem postolju za početak sezone. Ali ipak ponekad se sve poklopi pa kada auto dobro sluša i daš sve od sebe te i nagradi pobjedom.
Plan za dalje je ići u Kotor po prvi put i okušat se na toj poznatoj stazi, a u nastavku voziti sve utrke sezone i probati obraniti naslov prvaka od prošle godine.

Andrea Čutić (AK Ragusa Racing)

Andrea Čutić (AK Ragusa racing)

Nagrada grada Skradina je bila moja druga brdska utrka.
Stigli smo u petak predvečer te obavili sve što je bilo potrebno za utrku. Subota ujutro, dizanje u 6, odlazak na stazu da se upoznamo malo.
Prvo sam vozila plaćeni trening i upoznavala auto (prva vožnja u novom autu). Dva službena treninga sam vozila tako da probam spuštat vrijeme i to je uspješno odrađeno. Zadnji trening sam došla do 2:10 s time da sam plaćeni vozila 2:23 što je za mene bio odličan uspjeh.
Nedjelja ujutro, trema je ogromna, utrka kreće. Startala sam prvu trku, sve je išlo po planu, ali na žalost pri kočenju zadnje kočnice su uhvatile prije prednjih i završila sam u ogradi. Auto je uspješno zaustavljen s minimalnim oštećenjima. Maknuli su me sa strane (doletjeli brzinom svjetlosti) Nikša Blažević i trener staze Nikola Vatović. Pričekali smo da se utrka odvozi do kraja te su me odšlepali do boxa. U boxu su već bili spremi dijelovi za sastavit auto da se može odvoziti druga utrka. Uvijek spremni za šarafiti Luka – Teo – Nikša Blažević, Leo Čagalj, Nikola Vatović.
Zahvaljujući njima uspješno je odvožena druga trka, osjećaj je nevjerojatan te je ovo bila utrka za pamćenje.
Želim se zahvaliti svima od ❤️.
Planovi za dalje su da odvezem što više utrka. Sljedeća stanica je Kotor, nakon toga bi probala odvoziti i krug na Grobniku. Za dalje ćemo vidjeti jer zbog posla ne znam koliko ću utrka uspjeti odvoziti, ali nadam se što više.

Saša Radola (AK Dubrovnik racing)

Nisam dobro kaže on prije starta.. i odvozi 1.49.837 – Saša Radola (AK Dubrovnik racing)

Skradin je bio prva utrka sezone, tako da samim time je bilo napeto. Odlično je vratiti se u trkači auto nakon tako duge pauze. Kako sam privatno u nekoj svojoj ludnici, nisam se stigao pripremati ni fizički ni psihički te sam još imao i problema sa želucem, tako da iako se staza u Skradinu vozi ispod 2 min, bilo mi je vrlo zahtjevno. No kad bih krenuo sa starta, svi problem bi nestali.. barem do cilja. Auto je funkcionirao odlično. Još se privikavam na njega od prošlogodišnjih promjena, te ima još mnogo posla na njemu. Ovaj vikend u mojoj klasi, nije me imao tko ugroziti no to se kroz sezonu lako promjeni, što bi i volio jer onda tek istražujem granice kako spada i puno mi je draže kada se moram jače izboriti za rezultat. Bez obzira na to, cilj mi je bio skinuti vrijeme ispod 1:50 što sam i napravio, a i nije tajna da ganjam bodove u generalnom poretku, pa me to motivira da još malo stisnem.
Planovi za nastavak sezone je pokušati odvesti čim je više utrka moguće, te naravno pokušati obraniti naslov prvaka i želja mi je osvojiti zlatnu kacigu. Nažalost, kao i uvijek problem su financije, te samim time mislim da već preskačem Kotor te se nadam da to neće utjecati na rezultat u sezoni. I naravno, na svaku stazu koju odem, volio bih skinuti prošlogodišnje vrijeme.

Nihad Seferagić (AK Župa dubrovačka)

Nihad Seferagić (AK župa dubrovačka)

Trka u Skradinu je posebna zbog svog položaja i odlične organizacije. Uz trku u Cazinu meni najdraža i najbolja trka. Ove godine se trka bodovala i za Prvenstvo Austrije tako da je dodatno bilo još 40ak odličnih trkača.
U prvoj vožnji sam odvezao svoj lični rekord što dodatno pojačava već odličan dojam uz prvo mjesto u grupi 3. Plan za nastavak sezone je borba za što bolji plasman u klupskom i pojedinačnom poretku.

Autor:

Iva Damarija
Iva Damarija
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO