Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
No menu items!
Google search engine
HomeAutosportA03 RallyRALLY: SKROMAN BROJ POSADA NA DRUGOM NATJECANJU SEZONE

RALLY: SKROMAN BROJ POSADA NA DRUGOM NATJECANJU SEZONE

Šire čakovečko okruženje domaćin obnovljenog rallya uz nastup tek 35 posada

ČAKOVEC – Drugo natjecanje ovogodišnje sezone Prvenstva Republike Hrvatske u auto rallyju vozi se ovog vikenda, 4. i 5. svibnja, na širem čakovečkom području, a organizaciju je tijekom priprema i od vremena izdavanja službenih dukumenata preuzeo domicilni Auto klub „Blacklisted“ iz Belice, najmlađi član nacionalne sportske asocijacije automobilista Hrvatskog auto i karting saveza, dok je zagrebački Autoklub Delta suorganizator. Ovim se rallyem obnavlja, poslije niza godina, manifestacija koja je bila sastavnicom Državnog prvenstva, a lista prijavljenih relativno je skromna, tek 35 posada iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Domaćih je 30 posada iz 13 klubova, a u odnosu na otvorenje sezone u Karlovcu to je desetak posada manje. Uz PH rally se boduje i za FIA CEZ Historic, Međunarodno zonsko PH i Otvoreno prvenstvo Zagreba.
Favoritom zasigurno slovi mađarski tandem Antal Kovacs i Gergely Istovics u prestižnom Hyundai i20 N Rally2, dok će za pobjedničko postolje veliku borbu voditi i nekoliko hrvatskih posada, od kojih vrijedi istaknuti veterana Nenada Lončarića i suvozačicu Tajanu Vojvodić –Pinky (Subaru Impreza STI) iz AKK Sveta Nedelja, te dugogodišnju posadu AK Delta Sport Zagreb Mađare Janosa Szilagyija i Roberta Balaija (Peugeot 208 Rally4). Tu su i Daniel Vojvodić i Filip Puzić (AKK Sveta Nedelja), sve uspješniji u svom Mitsubishi Lanceru Evo III, dok s novim automobilom Škoda Fabia R5 stiže prošlogodišnji najbolji hrvatski automobilist i rally prvak Slovenije i Hrvatske Vjekoslav Čičko i suvozač mu Eugen Kokolić, posada ekipnih prvaka 2023. AK Zagorje iz Oroslavja. Izostankom pobjednika karlovačkog rallya Viliama Prodana, među prvih deset zvučna su imena AK Opatija Motorsport mladog Talijana Mattea Berninija i kopilota mu Paola Zaninija u Fiat Abarthu 124 Rally RGT 1.8, kao i Paola Mavričića i Tee Šac u Citroenu DS3 R3 Max 1.6. Tek tri posade stižu iz Istre, a predvodi iz izvstan tandem AK Prorace iz Sv.Lovreča Nenad Hrvatin-Doris Labinjan u Peugeotu 306 GTI 2.0, koji su sezonu otvorili pobjedom klase 3. Ekipna borba vodit će se među klubovima s više posada, AK Zagorje, AK Opatija Motorsport, AK Delta Sport i AKK Sveta Nedelja, a sezonu su pobjedom otvorili Opatijci.

NENAD LONČARIĆ-TAJANA VOJVODIĆ PINKY (snimio M.Krpan)

Rally u dva dana objedinjuje 238,03 km, od čega 98,48 km otpada na 11 brzinskih ispita raspoređenih na četiri različite dionice. Subotnje prijepodne od 8 do 12 sati rezervirano je za Shakedownu Gornjem Koncovčaku, dok je ceremonijalni start sa čakovečkog Trga Republike u 16,31 sat. U središtu Međimurske županije, čiji je župan Matija Posavec počasni pokrovitelj manifestacije, vozi se prvi, „gradski“ brzinac duljine 2,76 km uz dva starta, prvo od 17,39 sati, a potom 18,57 sati. Nedjeljno jutro od 8,29 sati otvara BI Gornji Koncovčak-Prekopa duljine 9,81 km, slijedi BI Gornja Dubrava-Prhovec (11.72 km) i BI Dragoslavec Selo-Okrugli Vrh (8,79 km). Sve do cilja u 17 sati ovi se brzinci voze po tri puta. Servisni park je u Termama Sveti Martin.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO