Subota, 15 lipnja, 2024
No menu items!
Google search engine

BRDO KOTOR IZJAVE

Prošlog vikenda naši su vozači bodove za Prvenstvo Hrvatske na brdskim stazama osvajali u Crnoj Gori. U organizaciji AMSK “KOTOR” nastupali su na međunarodnoj brdskoj utrci naziva “MEMORIJAL TRIPO BUKILICA” KOTOR-TROJICA 2024. Vozilo se na stazi dužine 4350m, visinske razlike 280m, a u konkurenciji PH nastupilo je 40 vozača i 1 vozačica, od kojih je 32 uspješno završilo natjecanje.
Prikupili smo dojmove nekih od njih..

BORIS KATIĆ (KK Rijeka) – 8.mjesto ukupnog poretka PH, 1.mjesto grupe 4 i klase 4a

Prvi put sam nastupio u Kotoru tako da nisam baš u potpunosti polovio stazu. Koliko sam primijetio na puno mjesta je novi asfalt tako da je staza sada u jako dobrom stanju. Nije bilo potrebe riskirati previše jer je drugi u grupi bio gotovo pet sekundi iza mene, a ostao sam bez bodova u Skradinu tako da je prioritet bio završiti utrku.

Nakon odustajanja u Skradinu, odličan nastup u Kotoru za Borisa Katića (KK Rijeka)

MARINO POROPAT (AK Dubrovnik Racing) – odustajanje u 1. vožnji

Nakon prve utrke sezone u Skradinu, gdje sam zauzeo 2. mjesto iza bržeg Seferagića sa njegovim Polom (što sam i očekivao jer se pokazalo da Nihadu i njegovom autu ova staza odlično odgovara), stigli smo do Kotora, spremniji za pobjedu. To su već pokazala odlična vremena na treninzima, uprkos starim gumama koje smo koristili. Pobjeda je bila na dohvat ruke, no sve se promijenilo u trenutku kada se u prvoj nedjeljnoj vožnji, prije prvog zavoja, dogodilo nezamislivo… Pukla je klipnjača i blok motora se otvorio. Još uvijek ne znam da li sam ljut, tužan ili razočaran, jer su u 28 dana nagurane tri utrke – to zaista ne ide u prilog, jer treba složiti kompletno novi motor.
Za desetak dana je na redu Malačka, a dva vikenda iza toga Sljeme. Već smo u Kotoru počeli rastavljati motor kako bismo vidjeli što se može spasiti i odmah smo krenuli s nabavkom novih dijelova, iako smo svjesni da je nerealno očekivati da će motor biti spreman za Malačku. No, ne odustajem i ne namjeravam se predati. Vjerujem da će vrijeme pokazati kada ćemo se vratiti na stazu i nastaviti borbu za titulu.

Bez “sportske sreće” na početku sezone – Marino Poropat (AK Dubrovnik racing)

DENI KMETOVIĆ (AK Župa dubrovačka) 18.mjesto ukupnog poretka, 1.mjesto grupe 6 i klase 6a

Na kraju je ispalo super, ali nije tako počelo.. Na drugom treningu san opet imao kvar na autu. Već sam razmišljao spakirat se i krenuti doma ali mi prijatelji klupski kolege nisu dali. Napravili su mi auto i zahvaljujući njima startao sam u nedjelju. Prvu vožnju sam malo kasnio za prvim ali sam to u drugoj sve nadoknadio i pobijedio.

Zadovoljan nastupom nakon tehničkih problema – Deni Kmetović (AK Župa dubrovačka)

Autor:

Iva Damarija
Iva Damarija
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO