Subota, 15 lipnja, 2024
No menu items!
Google search engine
HomeAutosportA09 AutoslalomAUTOSLALOM: TREĆI OGLED SEZONE

AUTOSLALOM: TREĆI OGLED SEZONE

Prijavljeno 78 vozačica i vozača u sedam klasa, a vodeće pozicije brane članovi AK Pula-Rovinj

PLOČE – U Ploče ponovo stižu automobilisti, sudionici nacionalnog prvenstva.
Auto moto klub Racing Team Ploče drugu je godinu za redom organizator i domaćin natjecanja za Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu. U nedjelju, 9.lipnja domaćini su Nagrade Grada Ploča 2024., trećeg natjecanja za Državno prvenstvo, a očekuje se sudjelovanje 78 vozačica i vozača iz 22 kluba. Više od dvije trećine odnosi se na vozače i klubove s područja Dalmacije, ali poslije dva natjecanja, u Pisarovini i Prelogu, „zlatne“ su bodove uzeli oni s područja Istre i šireg zagrebačkog okruženja.
Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), uz dva je druga mjesta zasjeo na vrh ljestvice ukupnog poretka i stekao prednost od šest bodova ispred mladog, ujedno najboljeg juniora Zagrepčanina Mateja Radovanovića (AK Delta Zagreb), koji je nakon pobjede na otvorenju sezone imao nešto lošiji nastup u Prelogu. Sezona nije najbolje počela za aktualnog državnog prvaka iz sezone 2023. Gorana Sruka (AK Dubrava), koji za vodećim zaostaje 12 bodova. Visoko kotira još jedan, posljednjih sezona izvrstan vozač Marin Leš (AK Pula-Rovinj), koji uz svoj pojedinačni rezultat iznimno doprinosi ekipnom uspjehu matičnog Autokluba Pula-Rovinj, trenutno vodeće klupske ekipe prvenstva. Tako je uz Nenada Damariju i Marina Leša i ovog puta okosnica pulske ekipe najbolja hrvatska vozačica Iva Damarija, koja uz konkurenciju vozačica bilježi i izvrsne rezultate u svojoj klasi. Ovog je puta sva odgovornost uspjeha na njih troje, a dobar dio ekipa u Ploče stiže brojniji i „nabrijan“ na pobjede, barem postolja.
Priprema se trkalište na dionici lokalne ceste Karamatići-Eraci, ukupne duljine 1.338 metara s 38 slalom vrata. Prijem vozača s verifikacijom dokumenata i tehničkim prijamom vozila je u subotu od 17 do 19,30 sati na Obali u Pločama (ispred crkve). Nedjeljni natjecateljski program kreće s treningom od 10,45 sati, a prva od tri vožnje počet će u 13 sati. U konačni rezultat ulaze dvije bolje vožnje, a pobjednici će biti proglašeni u 18,30 sati.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

POPULARNO